Ovčiarstvo na Slovensku. História a technológie
Vydavateľ
Nika, Považská Bystrica
Vydanie
2008
• 1. vydanie
Illustrácie
čiernobiela a farebná fotografia
Počet strán
591
Jazyk
slovenský
stav knihy: dobrý
Ovčiarstvo na Slovensku - história a technológie. Výživa je materializovaná filozofia života.
Obsah: Ovca a člove, najstaršie kontakty * Obdobie I. ČSR, Slovenského štátu a po druhej svetovej vojne * Tradičné formy chovu oviec * Základy výživy chovu oviec * Výživa, anatómia a fyziológia oviec * Stavby a zariadenia pre chov oviec * Vývoj plemenárskej a šľachtiteľskej práce na Slovensku * Plemená oviec chované na Slovensku * Organizácia chovu oviec do roku 1989 pri koncentrácii a špecializácii výroby * Základné spracovanie ovčích produktov * Pôvod začiatky syrárstva na Slovensku * Systematický prehľad mliečnych baktérií * Význam mlieka, probiotík a prebiotík pre zdravie * Ovčie mäso a vlna * Metodika chovu oviec * Ovčiarske školy a organizácie * Ovčiarsky pes *
Kód: 148833
tvrdá väzba
• stav dobrý
• formát 175x240
30 €